Sorting by

×

Cikk

Álljon itt egy cikk, ami – többek között – a Vakok Világa folyóirattal kapcsolatos munkámmal összefüggő pozitív visszajelzést tartalmazza.

Közel 1000 cikk emberi hangon a Vakok Világából

Legyen az olvasás öröme mindenkié

Újságot olvasni mindenki szeret, függetlenül attól, hogy vak, gyengénlátó vagy látó emberről van szó. Mindenkit érdekelnek a környezetében történő események, a számára könnyebbséget hozó lehetőségek. A Vakok Világa című folyóirat egyedülálló kezdeményezés, a vak és gyengénlátó emberekhez juttatja el az őket érintő híreket, érdekességeket, újdonságokat.

Az újság sík- és pontírású formátumú változata mellett – a Lapról Hangra közösségi összefogásnak és Pregh Balázs önkéntes munkájának köszönhetően – MP3 formátumban is elérhető a VV a www.laprolhangra.hu oldal szabad tartalmaként. Ez azt jelenti, hogy a folyóirat cikkei regisztráció nélkül hallgathatóak meg, így nemcsak az előfizetők, hanem úgyszólván bárki értesülhet a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait meghatározó fontos eseményekről.

Mivel az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára egyaránt rendkívül fontos, hogy a vak és gyengénlátó embereket érintő hírek mindenkihez eljussanak, különleges ajándékkal ünnepeltük idén közösen a Fehér Bot Napját. A MVGYOSZ Fehér Bot napi rendezvényének a Braille-emlékérmek átadása mellett másik jelentős eseménye volt, hogy Szuhaj Mihály, az INFOALAP kuratóriumának elnöke 5 példányt adott át dr. Nagy Sándornak, a MVGYOSZ elnökének a Vakok Világa című folyóirat 2012 júliusától 2015 szeptemberéig felolvasott hanganyagából. Az elmúlt 39 hónapban megjelent közel ezer cikket Pregh Balázs olvasta fel önkéntes munkában. A mindig tisztán érthető, szépen hangsúlyozó olvasásnak köszönhetően Pregh Balázs valósággal a VV hangjává vált; sok vak és gyengénlátó emberben összekapcsolódik hangja a folyóirattal.

Az átadott hangosújságokkal az a célunk, hogy minden vak és gyengénlátó ember számára akadálytalanul hozzáférhetővé tegyük azokat a cikkeket, amelyek hatással vannak mindennapjaikra. Továbbá mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy az éppen négy éve, a Fehér Bot Napján útnak indult Lapról Hangra közösségi összefogáson keresztül, az emberi (és nem gépi) hangon felolvasott cikkek élvezetével legyen részese az információáramlás szabadságának.

Dr. Nagy Sándor köszönettel vette az átadott DVD-ket, és hangsúlyozta, hogy a hírek gyors értelmezésére és fogyasztására épülő világban elengedhetetlen a naprakész tájékozottság. Ehhez járul hozzá a Vakok Világa és a Lapról Hangra is. A folyóirat és a közösségi összefogás szerencsés összetalálkozása pedig lehetővé teszi, hogy a vak és gyengénlátó emberek se maradjanak le a hírversenyben.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mindenki számára akadálymentes információszerzés felé tett nagy lépéssel ünnepelhetjük idén a Fehér Bot Napját. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az MVGYOSZ-nek azért, hogy díjmentesen a Lapról Hangra rendelkezésére bocsátja a Vakok Világa folyóiratot, Pregh Balázsnak a magas színvonalú felolvasásért, és természetesen minden olvasónknak és felolvasónknak, akik gondoskodnak arról, hogy hosszú távon is sokszínű, élénk közösség lehessen a Lapról Hangra.”

Revolut

QR ode